Hubertus – Festiwal Dzikiego Ptactwa

Hubertus – święto myśliwych co roku z pieczołowitością kultywowane w Zamku, pielęgnując wszelkie dawne rytuały związane z polowaniem, dniem Świętego Huberta i pasjonującą pogonią za lisem. 20 października 2018 nie może Cię zabraknąć w Kliczkowie, na wszystkich czekają atrakcje związane z polowaniem, wszelkiego rodzaju pokazy i inscenizacje historyczne, a wieczorem…Festiwal Dzikiego Ptactwa, czyli nawiązanie do tradycji łowieckich i myśliwskich w Zamku Kliczków od strony kuchni. Kulinarnie przeniesiemy się do czasów, gdy na szlacheckich stołach królowały bażanty, perliczki, kuropatwy, czy kaczki, a całą oprawą kolacji zajmą się Szefowie Kuchni:

Mariusz Kucharczak – Szef Kuchni Grupy LEO ( Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Restauracja Barka Tumska – SŁODOWA 10, Karczma Młyńska)


Adam Adamczak – Szef Kuchni w Restauracji OSKOMA FOOD& WINE – więcej informacji o restauracji znajdziesz tutaj


Dominik Narloch – Szef Kuchni w Restauracji CUCINA – więcej informacji o restauracji znajdziesz tutaj


Maciej Rosiński – Ambasador marki Callebaut, wykładowca na Chocolate Academy. Reprezentując Polskę zdobył brązowy medal na Marco Polo Cup w Szanghaju. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów i Seniorów w zakresie wyrobów cukierniczych i deserów – więcej informacji znajdziesz tutaj

Menu:

    przystawka I - Adam Adamczak:
    Pasztet z gęsich wątróbek z jabłkiem i kremem z owoców czarnego bzu

    przystawka II - Dominik Narloch:
    Pierś z gołębia, kasztany, hyćka, pieczony seler

    Zupa – Dominik Narloch:
    Czarnina, gnocchi z oscypka, suszona morela, podroby, oliwa tymiankowa

    Danie główne I – Mariusz Kucharczak:
    Udo bażanta, cebula, palone masło, chrobotek, rydze, ziemniaki, jabłko

    Danie główne II – Adam Adamczak:
    Smażona gęś, modra kapusta, rokitnik, pieczona wanilia

    Danie główne III – Mariusz Kucharczak:
    Filet perliczki, śliwki węgierki, miód, dynia, topinambur

    Deser I – Maciej Rosiński:
    Sorbet z brusznicy i maliny

    Deser II – Maciej Rosiński:
    Dynia, ziemniak, karmel, kminek

Już teraz zarezerwuj swój pobyt w Zamku Kliczków i udział w tej niesamowitej uczcie kulinarnej!

Festiwal Dzikiego Ptactwa ZK-Gazeta Wrocławska_Panorama Legnick

Pakiet Hubertus 2018 dla Dwojga w Zamku Kliczków zawiera:

  • nocleg w nocy z 20.10.2018 r. na 21.10.2018 r. w Komnacie Zamkowej lub w Apartamencie
  • 8-daniową kolację degustacyjną z polskiego dzikiego ptactwa w akompaniamencie specjalnie wyselekcjonowanych win
  • pokazy historyczne z okazji obchodów dnia Świętego Huberta

Cena pakietu Hubertus 2018 dla Dwojga podczas Festiwalu Dzikiego Ptactwa z Kolacją Degustacyjną:

  • nocleg w Apartamencie Zamkowym oraz Menu Degustacyjne & Selekcja Win: 1500 PLN
  • nocleg w Apartamencie Zamkowym oraz Menu Degustacyjne: 1300 PLN
  • nocleg w Komnacie Zamkowej lub w Apartamencie Hotelowym oraz Menu Degustacyjne & Selekcja Win: 1200 PLN
  • nocleg w Komnacie Zamkowej lub w Apartamencie Hotelowym oraz Menu Degustacyjne: 1000 PLN
  • nocleg w pokoju typu Standard oraz Menu Degustacyjne & Selekcja Win: 800 PLN
  • nocleg w pokoju typu Standard oraz Menu Degustacyjne: 600 PLN

Cena za kolację podczas Festiwalu Dzikiego Ptactwa:

  • 8-daniowe Menu Degustacyjne & Selekcja Win: 250 PLN za osobę
  • 8-daniowe Menu Degustacyjne: 150 PLN za osobę

Zarezerwuj miejsce już teraz!

Liczba miejsc ograniczona!

Zapraszamy do Zamku Kliczków!

Zadzwoń! 75 734 0 700

Napisz! recepcja@kliczkow.com.pl