Restauracja Boletus

Kuchnia pachnąca aromatami okolicznych lasów, regionalnymi produktami od lokalnych dostawców i tradycyjne receptury sprawiają, że dania powstające w naszej restauracji są czymś wyjątkowym.

Szefem Kuchni BOLETUS jest Mariusz Kucharczak – pasjonat tradycyjnej kuchni polskiej, w której wykorzystuje bogactwo Borów Dolnośląskich, rzeki Kwisy i okolicznych stawów oraz jezior. Pan Mariusz chce swoimi daniami w najlepszy sposób przedstawić ich regionalność oraz nawiązanie do historycznych, zamkowych receptur.

Restauracja Boletus od lat znajduje się na kulinarnym szlaku – Smaki Dolnego Śląska.

 
 

Wyjątkowa kolacja dla dwojga

Restauracja Boletus zaprasza na wyjątkową kolację dla dwojga, podczas której przeżyjesz niesamowite chwile, delektując się najlepszą kuchnią regionalną.

Niezależnie, czy jest to kolacja z okazji rocznicy ślubu czy wyjście na obiad z ukochaną osobą – mamy dla Ciebie wyjątkowe menu degustacyjne przygotowane przez Szefa Kuchni – Mariusza Kucharczaka, laureata Wine&Food Noble Night 2018.


Warto skorzystać z powiedzenia „Droga do serca prowadzi przez żołądek.” i spróbować wszystkie polskie smaki restauracji Boletus.