Kolacja Degustacyjna - Dziczyzna

Kolacja Degustacyjna - Dziczyzna | 29.02.2020 | Zamek Kliczków

BRAK MIEJSC – WYPRZEDANE

Już 29 lutego o godzinie 19:30 w Zamku Kliczków odbędzie się kulinarna uczta dla miłośników dziczyzny.


Dziczyzna to dawny, zamkowy przysmak, którym zajadali się władcy Kliczkowa. Dziś dziczyzna powraca do Zamku Kliczków w wielkim stylu kolacji degustacyjnej w wykonaniu Szefa Kuchni Mariusza Kucharczaka – laureata prestiżowego konkursu Wine & Food Noble Night 2018, gdzie właśnie zasłynął on daniem z dziczyzny. Kulinarne aranżacje dań inspirowane oryginalnymi przepisami z książki "Za stołem w Kliczkowie" zapewnią wszystkim miłośnikom dziczyzny niesamowitych wrażeń smakowych. Podczas wieczoru zamkowi myśliwi ubarwią kolację opowieściami na temat tradycji łowieckich.

Menu:

    Przystawka I - Łukasz Komar:
    Podwędzane Carpaccio z sarniny, dresing kaparowo-rodzynkowy, nasturcja, podpłomyk razowy z kminkiem

    Przystawka II - Grzegorz Fic:
    Wolno gotowany comber z zająca w lambrusco, krem z pieczonego selera, pieczona skóra wieprzowa

    Zupa - Mariusz Kucharczak:
    Zupa orzechowa z sezonowanym jeleniem i chrustem z pasternaku

    Danie główne I - Grzegorz Fic:
    Biodrówka z dzika, wędzone warzywa korzeniowe, kaszanka, ciemny sos piwny

    Danie główne II - Mariusz Kucharczak:
    Blin gryczany, ozór z jelenia, pieczarka portobello, por

    Deser – Łukasz Komar:
    Lody sosnowo-miodowe, jadalna ziemia i mech

Cena:

kolacja: 150 PLN za osobę
paring wina: 130 PLN za osobę

Mariusz Kucharczak:

  • Executive Chef w Restauracji Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10
  • Laureat prestiżowego konkursu kulinarnego Wine&Food Noble Night 2018: I miejsce w kategorii danie główne oraz II miejsce w kategorii przystawka
  • W pracy zawodowej poszerzał swoją wiedzę poprzez staże w restauracjach takich jak: Atelier Amaro, Senses, Aruana w Hotelu Narvil
  • W swojej kuchni chętnie wykorzystuje produkty od lokalnych dostawców, z danego regionu, ceni sobie tradycje danego miejsca
    i stara się z nich czerpać inspiracje do nowych dań

Grzegorz Fic:

  • Executive Chef i współwłaściciel krakowskiej fine diningowej restauracji ALBERTINA Restaurant & Wine, wyróżnionej w przewodnikach: Michelin Main Citnies of Europe 2018 – dwa komplety sztućców – więcej informacji o restauracji znajdziesz TUTAJ
  • Swoje ponad 15-letnie doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w prestiżowych restauracjach w Europie i w krakowskich butikowych hotelach
  • Twórca menu wielokrotnie docenianego i wybieranego podczas licznych delegacji i wizyt dyplomatycznych w Polsce
  • Specjalizuje się w ambitnej kuchni śródziemnomorskiej, nowoczesnej interpretacji kuchni polskiej, niebanalnych połączeniach menu podążającego zgodnie z porami roku, w którym zawsze pamięta o owocach morza i dziczyźnie

BRAK MIEJSC – WYPRZEDANE


Zarezerwuj miejsce już teraz!

Liczba miejsc ograniczona!

Zapraszamy do Zamku Kliczków!

Zadzwoń! 75 734 0 700

Napisz! recepcja@kliczkow.com.pl